Noodverlichting

Het eerste wat u wilt is dat uw klanten, medewerkers en bezoekers veilig het gebouw kunnen verlaten in een noodsituatie. Elk gebouw en bedrijfssituatie is anders. Zorg daarom voor goed gecontroleerde en geplaatste noodverlichting. Want noodverlichting zorgt voor veiligheid.

Voorkom panieknoodverlichting

Noodverlichting is meer dan het rennende groene mannetje. Het is de verlichting die ervoor zorgt dat mensen in panieksituaties uw pand snel en veilig kunnen verlaten.

Zorg dat u voldoet aan de wettelijke voorschriften

Het aanleggen en controleren van noodverlichting bestaat uit meer dan het bevestigen van een bordje boven een vluchtdeur. Wettelijke voorschriften, bouweisen en technische mogelijkheden maken het aanleggen, onderhouden en controleren van noodverlichting tot een vak apart. Een vak dat de speciaal opgeleide servicetechnici van Timp-techniek als geen ander verstaan.

Waarom is een noodverlichtingsplan belangrijk?

Met een noodverlichtingsplan brengt u de risico’s van uw gebouw in kaart. Vervolgens brengt u de verschillende uitgangen in beeld. Het noodverlichtingsplan geeft dus aan waar actie moet worden ondernomen. Door de risico’s te verkleinen met antipaniek- en vluchtwegverlichting leidt u alle aanwezigen naar de uitgangen en creëert u veiligheid.

Controleer uw noodverlichting

Het belangrijkste bij noodverlichting is de controle. Hier zijn een aantal regels aan verbonden:

  • U bent wettelijk verplicht uw noodverlichting minimaal 1 keer per jaar te laten controleren
  • Wanneer het niet in orde is, krijgt u een boete of wordt er geen vergunning afgegeven
  • Bij calamiteiten wordt achteraf onderzocht of u aan uw zorgplicht heeft voldaan

Schakel Timp-techniek in voor een noodverlichtingsplan of de controle ervan

Voor Timp-techniek is noodverlichting een specialisme. Start daarom vandaag nog met een noodverlichtingsplan of de verplichte controle hiervan. Maak hier een afspraak voor een advies of uitvoering.


Timp Techniek contact:

Post Adres
Bosboom Toussaintplein 89
2624DH Delft

Telefoon 06-2110 0757
E-mail: Info@timp-techniek.nl

IBAN rekening nummer
NL61INGB0006916283

KVK 63721244
BTW NL179132891B01

Webmail login
Website admin
OLDTIMERS by timp-techniek

<